بخشی از نقد و نظرات مشارکت کنندگانی که به صورت حضوری و انلاین رویداد سرنخ را دنبال کردند به شرح زیر می باشد:
نقد شماره 1: محمد نوری، تولیدکننده و فعال در حوزه فرش دستباف قم چنین عنوان کرد که زوایه نگاهی دیگر به حاشیه های جالب ومهم ،در تراز محتوی اگر نگیم -کمتر از متن -رویداد «سرنخ». رویداد مبارکی برای «ترویج فرهنگ فرش» ،رابطه بین «زیبایی و عملکرد، پرده برداری از حقیقت زیبا »،و ورود به «سلک هنر برای رضای معبود»که به همت والای همه بخشهای علمی و اجرایی و در راس ان وجود نازنین اقای رشتی زاده که مشحون به ترنم ساغر نگار شد. ذوق ازمایی هنرمندان و صاحبان اثر در موزه فرش در کنار نفایس بی بدیل به نمایش گذاشته شده که مبین مشق بصر، یک خصلت الهامی و تذکر رنج مقدس و غرور افرین پدیداورن، برای جاری شدن حقیقت یابی ذات حضرت دوست ،در راستای توسعه و اعتلای زیر ساخت های هنر فرهنگ فرش ایران عزیز…..
-تمامی مباحث بصورت حضوری و زنده پخش شد
—۹۵٪مشارکت کنندگان دارای تحصیلات عالیه
—۷۰۰نفرساعت بهره برداری علمی
—جمع مشارکت کنندگان دارای ۱۲۸۰۰سال تحصیلی ( با معدل فقط لیسانس )
—صائب نظران از اروپا ،امریکا و ایران
—رونمایی هم زمان از سه اثر نفیس ( سالتینگ و سنگشکو ) هراتی
—حضور دو معاون وزیر
—حضور سه مدیرکل
—حضور سه مجموعه دار مطرح و خبره
—حضور و مشارکت ۱۲نفر از اساتید دانشگاه
—مساعی با مباحات هئیت علمی ۴دانشگاه
—نمایش ۴۰تخته فرش نفیس در حاشیه
—مستند سازی همه مراحل
—تصویر برداری همه لحظات در ۲۰ ساعت
—۹۰۰قطعه عکس
—۱۲۰پست و استوری
—اطلاع رسانی خبری در حدود ۱۰۰۰۰(ده هزار) کلمه
-پوشش خبری صدا وسیما ،خبرگزاری میراث،
—مشارکت جدی افراداز شهرستانهای اصفهان ،شیراز ،تبریز ،قم ،کاشان
—انتخاب زمان و مکان و ساعت مناسب وبدون ترافیک
_اثار انتخاب شده ضمن شرط داشتن شناسنامه در یک گروه خبره از نظر مفاهیم قید شده ارزیابی وپذیرش شدند
—مجموعه ۹اثر نقد شده دارای حدود(۳۶میلیون ۳۰۵هزار ) گره می باشد
—این ۲۶متر فرش توسط ۱۱نفر هنرمند خوش ذوق حاذق در مدت ۱۶۹ماه ۸روز بافته شده است
—ارتباط گیری تولیدکنندگان با طراحان حداقل بیست مورد
—برای اولین این ابتکار نقد در چارچوب «هویت گرایی»،«ایده محور»،«مفهوم گرایی»،«زیبا شناسی» و «خلاقیت های فردی» سامان گرفت
—برخورداری از کمیت وکیفیت اغلب برنامه ها از استاندارهای قابل قبول واکادمیک
ودر اخر القاء نقطه امید برای درس وفراگیری از این مقطع زمانی «رکود »جهت باسازی تیم ها و ادامه چنین مباحث کاربردی وتصدیق موثق صاحبان توثیق به دلیل فرهنگ توأمان با نگرش زیباشناختی و هنری فرش در طول اعصار ، تجربیات غنیتری از شناخت به جهان عرضه داشته است و لذا خاصیت اعتلابخشی دارد.
نقد شماره 2: این رویداد با صحبت ها و اظهارنظرها از اساتید حوزه آکادمیک، طرز فکر و سواد افراد را به چالش می کشد و این اتفاق، جالبترین بخش از رویداد سرنخ بود.
نقد شماره3: برگ برنده این رویداد این است که فرش دستباف نقد هنری شود و در رده هنرهای دیگر قرار بگیرد.
نقد شماره 4: نحوه برگزاری نقاط ضعف و بسیار ریزی داشت که در همه ی رویدادها طبیعی است، اما نقاط قوت آن قابل ستایش است. یکی از نقاط قوت و منحصر به فرد این رویداد، پخش زنده ممتد با کیفیت بالا و بسیار حرفه ای بود.
نقد شماره 5: نحوه برگزاری و اجرا عالی بود اما نقد و بررسی روز اول رویداد، بهتر و چالشی تر بود. بهتر است در رویدادهای بعدی از منتقدین بخواهید در کنار نکات مثبت، نکات منفی نیز بیان کنند. زیرا این رویداد می تواند ایده ساز فرش های معاصر باشد.
نقد شماره 6: دو نکته مثبت و امیدوار کننده این رویداد این است که فرصتی برای حضور هنرمندان فرش فراهم شد و گفتگوها، سوال جدیدی در ذهن افراد ایجاد کرد. در آخر پیشنهاد پیوند فرش و معماری را در رویداد بعدی سرنخ ارائه نمود.
نقد شماره 7: نگاه و افق دید مجموعه بسیار قابل تحسین است. این همایش می تواند در قسمت های مختلفی مانند فرش برگزیده مخاطبان و اولین تولید یک تولیدکننده و ...کاملتر شود و نکته دیگر، اساتید و کارشناسان در وهله اول و مخاطبین در وهله دوم زمان زیادی را باید سرپا می ایستادن. ومورد بعدی می بایست مجال سخن به مخاطبین داده شود که نظرات خودرا در رابطه به نظر کارشناسان اعلام کنند.
نقد شماره 8: رویداد سرنخ، رویداد سرنخ ،رویداد متفاوتی بود اما باید در انتخاب فرش ها دقت بیشتری می شد، بعضی از فرش ها مانند جنگ و صلح، مینیاتور و عالی قاپو عالی بودند و داستان جدیدی داشتند. بهتر است در برنامه های بعدی شاهد فرشهای جدیدتر با داستان های تازه تر باشیم. مورد دیگر این است که هر روز به یک یا نهایتا دو فرش اختصاص داده شود، چون در روزهایی که 3 فرش باهم بودند تمرکز روی یک فرش خاص نبود.